De koelmodus nadat de gefabriceerde producten zijn gevormd

De koelmodus nadat de bewerkte producten zijn gevormd

De bewerkte bewerkte producten worden gevormd door de uitwendige kracht van de smeedapparatuur van de verwerkingsfabriek om de bewerkingsmethode met bepaalde vorm, afmeting en mechanische eigenschappen te verkrijgen. Dan moeten we afkoelen na het verwerken van de bewerkte producten, dus vandaag zullen we enkele koelmethoden introduceren voor de ruwe verwerkende fabriek Machined Productss van shanxi yongxin.

Hoog koolstofstaal en hooggelegeerd staal materiaal verwerking bewerkte producten na smeden vormen, om te voorkomen dat het oppervlak kraken, nodig hebben na smeden van koude voor oven, oven koeling, koud of begraven zand bakken langzame koeling, dan warmtebehandeling tijdig.

Het roestvrij staal van de bewerkte bewerkte producten moet worden gesmeed en onmiddellijk in het water worden gebracht. Het doel is om de korrelgrootte zo snel mogelijk te behouden en niet om op te groeien. Tegelijkertijd wil je niet meer interne organisatie- of kwaliteitspuntprecipitatie hebben, en dan een solide oplossingsoplossing.

Alle andere conventionele medium-low carbon staal en medium-low legeringstaal bewerking Machined Productss moeten na het smeden luchtgekoeld zijn. Het doel is om de koeling gelijkmatig, uniform en uniform te maken, om korrelgroei en -menging te voorkomen, gemakkelijk te schrijven identificatie. Black metal verwerkt bewerkte producten laden vóór warmtebehandeling de oppervlaktetemperatuur van niet minder dan 50 ℃, voorkomen witte vlekken.

Gear bewerkte Machined Productss heeft een verscheidenheid aan materialen, het tandwiel bewerkte Machined Productss veelgebruikte materiaal voor: 40 cr, 42 crmo, 20 crmnmo, 20 crmnti, 42 crmo, 40 cr smeden vistuig in de kraanindustrie in de meerderheid groot formaat versnelling verwerking Machinaal bewerkte producten, 20 crmnmo, 20 crmnti smeden vistuig gebruikt in mechanische overbrenging, kleine ongebruikt (referentie). De tandwielen zijn het meest nodig zal de kwaliteit van het tandwiel verbeteren, versnelling warmtebehandeling hardheid in 38 tot 42 HRC kan de beste prestaties te bereiken, 42 crmo taaiheid is beter dan 40 crC, omdat de voormalige hardbaarheid betere warmtebehandeling, het contact en het materiaal is zeer groot. Ook is de sterkte van dezelfde hardheid heel dichtbij. De treksterkte van de optimale prestatie van 40 ° C is 60 - 75 kg / mm in het kwadraat en de vloeigrens is 35 - 55 kg / mm in het kwadraat. De treksterkte van 42CrMo is 110kg / mm in het kwadraat en de vloeigrens is 95kg / mm. De prestaties van 42CrMo zijn duidelijk beter dan die van 40Cr.

Het 40Cr-materiaal heeft een goede hardbaarheid en kan worden gehard tot een diameter van 28 ~ 60 mm wanneer het water wordt afgeschrikt, en de olie kan worden afgeschrikt in de diameter van 15 ~ 40 mm. Na de aanpassing heeft het materiaal goede uitgebreide mechanische eigenschappen en heeft het een goede lage gevoeligheid en lage taaiheidseigenschappen. De 40Cr tandwielbewerking bewerkte producten worden meestal behandeld met hoogfrequente quenching of nitrificatie na de verwerking van de kwaliteit. Wanneer de hardheid 174 - 229 HBS is, is de snijbewerkingsprestatie beter, is de relatieve scherpe verwerking 60%, en het koolstofgehalte van de verwerkte Machinaal bewerkte Producten van 40Cr-materiaal wordt gehouden bij ongeveer 0.40%, om ervoor te zorgen dat het staal heeft goede sterkte en taaiheid. De toevoeging van het Cr-element is voornamelijk om de hardbaarheid van staal te verbeteren. Wanneer het blussen wordt verhit, is het Cr-element volledig vast in de bewerkte bewerkte producten en verbetert het de hardbaarheid van het staal. Na het quenchen versterkt de Cr-element vaste oplossing de matrix en verbetert de temperingsstabiliteit van de matrix. Tijdens tempereren bij hoge temperatuur, worden sommige Cr-elementen gediffundeerd van het matrixweefsel naar het neergeslagen gecarboniseerde carburerende lichaam (Cr, Fe) 3C.

Het koolstofgehalte in de 42CrMo-versnelling wordt op ongeveer 0,42% gehouden, wat ervoor zorgt dat het staal een goede sterkte en taaiheid heeft. De toevoeging van Cr- en Mo-elementen is voornamelijk om de hardbaarheid van staal te verbeteren. Bij het blussen en verwarmen zijn de Cr- en Mo-elementen volledig vaste stoffen in het bewerkte product om de hardbaarheid van staal te verbeteren. Na blussen, Cr, Mo element solide oplossing versterking matrix organisatie, en verbetering van de stabiliteit van de terugkeer van de matrix. Tijdens tempereren bij hoge temperatuur worden sommige Cr- en Mo-elementen gediffundeerd van het matrixweefsel naar het neergeslagen gecarboniseerde carburerende lichaam (Cr, Mo, Fe) 3C. Toevoeging van Mo-element kan de broosheid van de tempering elimineren. Het toevoegen van een kleine hoeveelheid Ni-elementen kan de taaiheid van het staal verbeteren.