Mijn auto na grote smeedwerk smeden warmtebehandeling

Schadelijkheid wit witpunt punt 1.1 is een interne scheuren veroorzaakt door waterstof in staal, massief staat hoge waterstof inhoud in de staal, het staal wordt Bros aanzienlijk, in wezen, de witte vlekken zijn ook broos mislukking. De aanwezigheid van witte vlekken zodat de mechanische eigenschappen van het staal, met name de drastisch verminderde dwarse vervormbaarheid en taaiheid, is uitgegroeid tot de meest gevaarlijke bron van breuk, ernstige gevolgen voor de prestaties en de levensduur van de onderdelen. Dus, het smeden zodra de witte punt, het smeden moet worden geschrapt.

1.2 morfologie witte stippen in de lengterichting van het oppervlak van de fractuur van de smeden weergegeven als scherpe randen afgerond of ovale zilver-witte spots; lage vergroting in de dwarse specimens als kleine haarlijn kraken, de lengte van een paar millimeter, de grootste tientallen millimeters.

1.3 voorwaarden en witte vlekken, geproduceerd door de vorming van temperatuur na smeden, staal en waterstof stress (vervorming stress, thermische stress, organisatorische stress, vooral in de stress) onder het gecombineerde effect geproduceerd. Witte vlekken vorming temperatuur is afgekoeld tot een leeg smeden een relatief lage temperatuur van ongeveer 250 ℃ tot kamertemperatuur dit bereik.

1.4 benadrukt de relatie tussen de waterstof en de vorming van witte vlekken in de literatuur [2 auteurs op gewezen: "het staal bevat een voldoende hoeveelheid waterstof is een noodzakelijke voorwaarde voor de vorming van witte vlekken, de aanwezigheid van interne stress kan bevorderen de vorming van witte vlekken effect, dus oververzadigde waterstof inhoud is het produceren van witte stippen 'schuldige' , terwijl de interne stress is 'medeplichtige'. "zeer grondig te zeggen van de relatie tussen de twee witte vlekken.