Kennis van warmtebehandeling smeden

Kennis van warmtebehandeling smeden

Smeden kennis over warmtebehandeling - smeedwerk

Definieer eerst:

Smeden is een dubbele warmtebehandeling van afschrikken en tempereren bij hoge temperatuur, en het doel ervan is om het werkstuk goede algemene mechanische eigenschappen te laten hebben.

Smeden behandeling: na blussen hoge temperatuur temperen warmtebehandeling methode bekend als smeden behandeling. Tempereren op hoge temperatuur verwijst naar ontlaten tussen 500 en 650 ° C. Smeden kan de staalprestaties, materiaal tot een grote mate van instelling, sterkte, plasticiteit en taaiheid beter maken, met goede uitgebreide mechanische eigenschappen. Smeden behandeling om getemperde sorbite te krijgen. Gehard sorbiet wordt gevormd door martensiet te temperen en wordt meer dan 500 tot 600 keer onder een optische metallografische microscoop vergroot. Het wordt gekenmerkt door de verdeling van carbiden in de ferrietmatrix (inclusief Cementite) pellets van de composietorganisatie. Het is ook een tempererende organisatie van martensiet, een mengsel van ferriet en korrelige carbiden. Op dit moment heeft het ferriet in principe geen koolstofoververzadiging, carbide is ook een stabiel carbide. Bij kamertemperatuur is een uitgebalanceerde organisatie.

Ten tweede, voorbeelden van toepassingen smeden: 45 stalen smeedstukken

Smeden wordt vaak gebruikt in structureel staal met een laag koolstofgehalte (laag gelegeerd), ook gebruikt in gietstaal van laag gelegeerd staal. Kort gezegd, de mechanische vereisten van hoge structurele delen moeten smeedverwerking zijn. (Harden en ontlaten, thermische raffinage) metalen materialen een van de warmtebehandeling. Materialen in de quenching na hoge temperatuur ontlaten smeden behandeling. Het doel is om het staal een hoge taaiheid en voldoende sterkte te geven, met een uitgebreide uitstekende mechanische eigenschappen. Zoals verticale as, schroef, versnelling en ga zo maar door. Meestal na de onderdelen in de verwerking, maar ook na de ruwe blanco voor mechanische verwerking.

45 stalen smeedstukken

45 staal is koolstof constructiestaal, warme en koude verwerking prestaties zijn goed, goede mechanische eigenschappen, en de prijs is laag, breed bron, zo veel gebruikt. De grootste zwakte is de hoge hardbaarheid, de dwarsdoorsnede en het vereisen van een relatief hoog werkstuk mag niet worden gebruikt. 45 staal blussen temperatuur in A3 + (30 ~ 50) ℃, in de praktijk, over het algemeen nemen de bovengrens. Hoge uitdovingstemperatuur kan de werksnelheid van het werkstuk verhogen, oxidatie van het oppervlak verminderen en de efficiëntie van het werk verbeteren. Om het austeniet van het werkstuk te homogeniseren, is het noodzakelijk om voldoende houdtijd te hebben. Als de werkelijke geïnstalleerde capaciteit groot is, moet u de isolatietijd verlengen. Anders kan er een gevolg zijn van ongelijke verwarming veroorzaakt door het fenomeen van onvoldoende hardheid. Maar de isolatietijd is te lang, er zal dikke korrel zijn, oxidatieve ontkoling ernstige kwalen, die de kwaliteit van de quenching beïnvloeden. Wij zijn van mening dat als de geïnstalleerde oven groter is dan de bepalingen van de voorzieningen van het proces, de verwarming en verwarmingstijd moeten worden uitgebreid 1 /

Omdat de hardbaarheid van staal 45 laag is, moet de koelsnelheid van 10% pekeloplossing worden gebruikt. Na het werkstuk in het water, moet het worden gehard, maar niet koud, als het werkstuk in het koude water in de pekel, het mogelijk is om het werkstuk te kraken, is dit omdat wanneer het werkstuk tot ongeveer 180 ℃ afgekoeld, het austeniet snel omgezet in martensiet Overmatige weefselstress veroorzaakt door. Daarom, wanneer het afkoelen van het werkstuk snel tot het temperatuurgebied wordt afgekoeld, moet het een langzame koelmethode worden gevolgd. Omdat de temperatuur van het water is moeilijk te begrijpen, om ervaren werking te ervaren, wanneer het water in het werkstuk jitter stoppen, kunt u luchtkoeling (zoals olie beter koelen). Bovendien moet het werkstuk in het water niet statisch bewegen, moet in overeenstemming zijn met de geometrische vorm van het werkstuk, voor regelmatige beweging. Statisch koelmedium met statisch werkstuk, resulterend in ongelijke hardheid, ongelijke spanning waardoor het werkstuk vervormt of zelfs scheurt. 45 stalen smeedstukken na afschrikkende hardheid moeten HRC56 ~ 59 bereiken, de mogelijkheid van een lagere dwarsdoorsnede, maar niet minder dan HRC48, anders toont het aan dat het werkstuk niet volledig is uitgeblust, de organisatie kan sorbiet of zelfs ferriet lijken, Deze organisatie door de temperen, blijven nog steeds in de matrix, niet om te smeden.

45 staal na blussen hoge temperatuur ontlaten, verwarmingstemperatuur is meestal 560 ~ 600 ℃, hardheidseisen voor HRC22 ~ 34. Omdat het doel van smeedstukken is om uitgebreide mechanische eigenschappen te krijgen, dus het bereik van de hardheid is breed. Maar de tekeningen hebben hardheidsvereisten, het is noodzakelijk om de getemperde temperatuur volgens de tekeningen aan te passen om de hardheid te waarborgen. Als sommige asdelen een hoge sterkte vereisen, moeten de hardheidsvereisten op de hoge; en enkele tandwielen, met spiebaanasdelen, maar ook smeden na het frezen, plugverwerking, hardheidseisen op de onderste. Afhankelijk van de hardheidseisen en de grootte van het werkstuk, denken we dat de hardheid na het temperen afhankelijk is van de ontlaattemperatuur en dat de tempertijd dit niet is, maar dat deze door het algemene werkstuk moet worden gecomprimeerd. Houdtijd is altijd Meer dan een uur.