Ontwerp van Warm - Vormproces voor open vormwerksmeedstukken

Ontwerp van warmvormingsproces voor open smeedstukken

Het nemen van de spline actieve smeden van een 90 motorfiets in de 90-type motorfiets als een voorbeeld, volgens het principe van de temperatuur extrusie-technologie, de schimmel smeden analyse en het temperatuurvormingsproces van de complexe vorm Open Die Smeedstukken worden geanalyseerd, en het complex vorm wordt besproken. Vorm smeden temperatuur extrusie molding proces ontwerp van de moeilijkheden en belangrijkste punten, in combinatie met de werkelijke productie, ontwikkeld voor de eigenlijke productie van de temperatuur extrusieproces. Ontworpen een set van economische en praktische temperatuur extrusie molding sterven, en introduceerde de schimmel structuur en het principe van het werkstuk. De massaproductietest bewees dat het extrusieproces bij temperaturen voor de productie van matrijssmeedkwaliteit en -stabiliteit, hobbels vol en de matrijsstructuur redelijk is, veelzijdigheid, hoge productie-efficiëntie. Gear is de machine-industrie wordt op grote schaal gebruikt, de prestatie-eisen van de hogere transmissie-onderdelen, de meeste van de behoefte aan smeden blanks. Onder hen, sommige van de complexe vorm, het einde met een hobbel en heeft een deel van het niet-parende oppervlak kan minder zijn zonder te snijden om te voldoen aan de eisen van de Open Die Forgings, is een mal smeden procesontwerp een technisch probleem. Over het algemeen is de traditionele methode van heet smeden, vanwege de complexe geometrische vorm van de matrijs, eenvoudig om smeedfouten te produceren, is het moeilijk om aan de kwaliteitseisen te voldoen, en het gebruik van temperatuur extrusie procestechnologie is een van de technische problemen om op te lossen zijn technische problemen. Warme extrusie is hete extrusie, is gebaseerd op het koude extrusieproces ontwikkeld een paar minder snijproces, de vervormingstemperatuur is over het algemeen hoger dan kamertemperatuur tot de hete extrusietemperatuur onder het bereik. Warme extrusietechnologie tot op zekere hoogte, zowel de voordelen van koude en hete extrusie, maar verminderen ook hun respectieve tekortkomingen. Omdat het metaal wordt verwarmd en in een hoger temperatuurbereik wordt geperst, is het mogelijk om het hulpproces, zoals voorgloeien en fosfateren, weg te laten in het proces, waardoor het probleem van milieuvervuiling als gevolg van de fosfateerbehandeling wordt verminderd. Bovendien, omdat de vervorming van de blank dan de kou wanneer de kleine, de levensduur van de schimmel kan ook hoger zijn dan de koude extrusie. Vergeleken met de hete extrusie, maar ook de sterke oxidatie overwinnen als gevolg van het verminderen van productkwaliteitsproblemen, zodat de productomvang en mechanische eigenschappen beter zijn dan hete extrusie.

In het proces van het ontwerpproces van Open Die Forgings proces, door de ruwe selectie van onredelijke factoren, zoals de impact van de blank in de holte vaak optreedt in de reflow of convectie fenomeen, en dus produceren een meer voor de hand liggende vouwen. Conventioneel flensproductieproces, zoals getoond in Figuur 2. Met ponsdiameter o1 met blinde diameter. De verhouding tussen de geleidelijke toename van het optreden van vouwfenomeen zal geleidelijk verminderen, integendeel, de incidentie van vouwfenomeen zal hoog zijn. Vormholte grootte hl / o1 en o1 / o2 verhouding van de toename, dat wil zeggen, de holte geleidelijk verdiept, versmald, kan de incidentie van vouwen sterk verminderen, integendeel, de incidentie van vouwfenomeen zal hoog zijn. Met de rand van de perforatierand neemt de straal R geleidelijk toe, de incidentie van het vouwen zal worden verminderd, in tegendeel, de inclinatie van het vouwen zal hoog zijn. De straal R heeft echter alleen invloed op de grotere diameter van de plano, maar het effect ervan op de kleinere diameter van de kleinere perforator.

Onder normale omstandigheden, het gebruik van schimmel temperatuur van 250 . In het proces van productie met meerdere vuren, is de temperatuur van de matrijssmederij tussen het vuur kamertemperatuur. En in het volgende vuur voor de productie moet u de mal opnieuw installeren, verwarmen, verwijderen en behandelen. Het laatste vuur met het vuur na de behandeling van het malcentrum valt meestal niet volledig samen. De open spuitmallen in de bovenste matrijsholte kunnen niet volledig in de bovenste matrijsholte worden ingebracht, waardoor de kant van de afwijking kan instorten. Het optreden van dit vouwfenomeen is vergelijkbaar met dat veroorzaakt door de vervorming van de matrijssmederij, maar de reden voor de twee is compleet verschillend. De belangrijkste methode is om het vuur van de mal smeden tot een minimum te beperken om de verbetering van het technologische niveau te bereiken

In de module zijn er discontinue, convexe vorm van de open sterven smeedstukken, na meer vuur Open sterven smeedstukken behandeling, door de werking van de slag en stoot rand en andere factoren, vormen smeedstukken zijn meestal verschillende graden van vervorming fenomeen. In het volgende vuursmeedwerk, omdat het bovenste hamermidden hetzelfde is als dit vuur, kunnen de gevormde nokken niet allemaal in de bovenste matrijsholte worden geplaatst, en aan de rand van de Open Stansmeedstukken zal het vouwfenomeen produceren, en des te meer maatregelen, hoe hoger de incidentie van vouwen, hoe ernstiger de mate. Daarom, in het proces van smeden proces, moet het vuur te minimaliseren, voor zover mogelijk om een ​​vuur te vormen.