Smeedstukken van roestvrij staal

Productdetails

Smeden is een productieproces waarbij metaal onder grote druk wordt geperst, gestampt of geperst om onderdelen met hoge sterkte te produceren. Gesmeed roestvrij staal is ideaal voor toepassingen waarbij corrosiebestendigheid en veiligheid van cruciaal belang zijn. De gesmede roestvrijstalen 904L flenzen op farmaceutische machines zijn een perfect voorbeeld. Er zijn voornamelijk drie soorten smeedprocessen: open-matrijssmeedwerk, ideaal voor grotere roestvrijstalen componenten; smeedwerk met gesloten matrijzen, zeer geschikt voor meer ingewikkelde ontwerpen en strakkere toleranties; en ring-gerold smeden gebruikt om ringvormige toepassingen met hoge sterkte te creëren.


Hoge prestaties en sterkte

Het smeedproces wordt gebruikt in toepassingen waar prestaties en sterkte essentiële eisen zijn.

Gesmede componenten worden vaak aangetroffen op plaatsen van stress en shock. Zuigers, tandwielen en wielspindels in krachtige auto's en vliegtuigen worden vaak gemaakt van gesmeed roestvrij staal.

Instrumenten van de handel

Hamers, persen en opzetstukken zijn de basistypen van apparatuur die wordt gebruikt in het smeedproces. Hamers kunnen een aandrijfkracht van maximaal 50.000 pond toepassen, waar persen een kracht tot 50.000 ton kunnen uitoefenen. Opzetstukken zijn in feite een horizontaal gebruikte pers om de diameter van een werkstuk te vergroten door de lengte ervan te comprimeren.

Kwaliteitsmarkering

"Forged" is het kwaliteitsmerk in handgereedschap en hardware. Tangen, hamers, moersleutels, tuingereedschap en chirurgisch gereedschap worden bijna altijd geproduceerd door middel van smeden.


Roestvrij staal smeedprocessen

Open-matrijs smeden

Ideaal voor het verwerken van grote stukken roestvrij staal. Open stanspersen beperken de stalen staaf niet tijdens het smeedproces en maken gebruik van vlakke matrijzen die vrij zijn van voorgesneden profielen en ontwerpen.

Smeden met gesloten matrijzen

Gesloten matrijzensmeedwerk, ook bekend als afdrukmatrijssmeedwerk, kan een bijna onbeperkte verscheidenheid aan vormen produceren die in gewicht variëren van slechts ounce tot meer dan 500 kg. Zoals de naam al aangeeft, worden twee of meer matrijzen met afdrukken bij elkaar gebracht, omdat het smeedmateriaal plastisch wordt vervormd. Omdat de matrijzen de metaalstroom beperken, kan dit proces complexere vormen en nauwere toleranties opleveren dan het smeden met open matrijzen. Impression-die smederij is goed voor de meerderheid van de productie van roestvrijstalen smeden.

Smeedstuk smeden

Wanneer industriële toepassingen een zeer krachtige component met cirkelvormige dwarsdoorsnede vereisen, is er geen match voor smeedring-smeden. Het proces begint meestal met een open-matrijs smeden om een ring-voorvorm te creëren, in de vorm van een doughnut. Vervolgens oefenen verschillende rollen druk uit op de voorvorm totdat de gewenste wanddikte en hoogte zijn bereikt. Configuraties kunnen vlak zijn, zoals een wasmachine of een kenmerkhoogte van meer dan 20 inch. Ringen kunnen in verschillende maten worden gerold, variërend van rollagerhulzen tot grote drukvaten.


Gaat u naar aangepaste roestvrijstalen smeedstukken op maat van een van de toonaangevende fabrikanten en leveranciers van smeedwerk? Dan kunt u direct contact opnemen met onze fabriek.
Onderzoek